Architecture
We're Cerios

Fun in functioneel programmeren

Geschreven door Friso Schutte op 28 augustus 2015

De popularisering van functionele talen is een zegen voor iedereen die graag programmeert. Bovendien past het heel goed bij moderne webapplicaties.

Poor man's todo list

Geschreven door Friso Schutte op 3 mei 2015

Ondanks alle uitgebreide project management methoden, blijft een simpel actielijstje een onmisbaar stukje gereedschap.

Scrum en de T-shaped professional

Geschreven door Friso Schutte op 31 januari 2015

Volgens de theorie bestaat een ideaal scrum team uit leden die elkaars werk in zekere mate kunnen overnemen. De zogenaamde T-shaped person is iemand die op enkele terreinen diepgaande kennis heeft maar onverlet ook enige kennis heeft op veel andere gebieden.

Spraakverwarring

Geschreven door Friso Schutte op 10 september 2014

Als je een tijd aan een project voor een specifieke klant hebt gewerkt dan heb je automatisch jezelf aangeleerd om bepaalde termen voor bepaalde zaken te gebruiken. En als je dan vervolgens aan een geheel nieuw project gaat werken, dan moet je jezelf als het ware weer resetten.

API Management ontrafeld

Geschreven door Friso Schutte op 2 juli 2014

Eens in de zoveel tijd hoor je een term waar de hele wereld mee bezig lijkt te zijn. Dit kan een hype zijn die over een jaar weer weg is, maar in de IT kan het ook gewoon een nieuwe naam zijn voor een bestaande ontwikkeling die aansluit op vorige ontwikkelingen. In dit artikel onderzoek ik waar de term API Management vandaan komt.

ICT Projecten bij de Overheid

Geschreven door Friso Schutte op 23 mei 2014

Het kan niemand ontgaan zijn dat een speciale commissie onderzoek doet naar problemen rond grote IT projecten bij de overheid. Officieel heet het dat de overheid "de informatieprocessen en –stromen bij ICT(-projecten) niet op orde" heeft. Hoewel ik me wel afvraag wat daar nu precies mee bedoeld wordt en of dit nu een stelling of een feit is, probeer ik in deze blog een overzicht te maken van de conclusies tot nu toe.

Verslag van The Next Web 2014

Geschreven door Friso Schutte op 2 mei 2014

Op 24 en 25 april 2014 was The Next Web conferentie in Amsterdam. Het waren twee volle dagen vol presentaties, startup pitches en hackatons.